SİVAS'ta görev yapan gazeteciler, KESK'e bağlı Eğitim Sendikası'nın üyeleri ve çeşitli kadın platformlarının üyeleri, kent meydanında basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddetin sona ermesini istedi.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Sivas'ta çeşitli açıklamalar yapıldı. CHP Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Muhterem Kaya parti binasında yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, 2012 yılında öldürülen kadın sayısının 165 olduğu halde bu yılın ilk 10 ayında aynı sayının 168'e çıktığını söyledi. Kaya, "Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürülmüştür. Kadınlar, sırf kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor. Ülkemizde yüzde 97'si şiddet gören biz kadınlar, şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil erkeklerinde sorumluluğu olduğuna inanıyoruz" dedi.
GAZETECİLERDEN KADINLARA DESTEK
Kent meydanında toplanarak basın açıklaması yapan gazeteciler ise şiddetin her türlüsünü kınadıklarını ifade etti. Gazeteciler adına açıklama yapan Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş, "Kadınlar bu toplumun temeli, bizim varlık nedenimiz. O yüzden diyoruz ki, kadın, şiddetin bir parçası olmamalı. Şiddetle anılmamalı. Bunun için erkekler olarak, basın mensupları olarak kadınlardan daha çok bu konuya sahip çıktığımızı göstererek kadına yönelik şiddete hayır diyoruz. Onun için burada toplandık, kadınlara destek veriyoruz. Bu konuda yapacakları her türlü girişimde, bu yönde atacakları her adımda da yanlarında olacağımızı bildirmek istiyoruz" dedi.
Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Kemal Çağlayan ise, "Sadece kadına yönelik şiddeti değil şiddetin her türlüsünü kınıyoruz" diye konuştu. Basın açıklaması yapan gazetecilere Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi üyeleri de destek verdi. Dernek Başkanı Nurten Yanalak, "Eşit değilsen zaten şiddet mağdurusun. Bunun için de biz kadınlar 'Şiddete hayır' diyebilmek için devlet ve kurum yönetimlerinde yüzde 50 kotalarımızı isteyerek varlığımızı, gücümüzü, zekamızı konuşturmak istiyoruz. Bu ülkede 80 vali varsa bunun en az 40'ı kadın olmalı ki kadına yönelik şiddetler engellensin" dedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen üyeleri de, konuyla ilgili AK Parti hükümetini eleştirerek kadına uygulanan şiddete tepki gösterdi.  İktidarının ayrımcılık ve eşitsizlik üreten cinsiyetçi politikaları sonucunda bütün bir toplumun şiddete itildiğini belirten Eğitim-Sen Sivas Şubesi Sekreteri Gönülden Yanar, "Biz KESK'li kadınlar; şiddetsiz bir toplum isteyerek, eşitlik ve adalet taleplerimize sahip çıkarak, şiddetin her türlüsüne; tacizlere, tecavüzlere, istismarlara ve katliama sessiz kalmayacak; yaşamın her alanını dönüştürmeye devam edeceğiz" dedi.