Bedir ALTUNOK/ KARS,()-KARS Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli kadın veteriner hekimler, köy köy dolaşarak hayvanlara aşı ve küpeleme yapıyor.
Hayvan Sağlığı Şubesi'nde hayvan hastalıklarıyla mücadele biriminde görevli veteriner hekim Adile Kulaksız ile Filiz Gündüz, köyleri dolaşarak büyük ve küçükbaş hayvanlara küpeleme, kedi ve köpeklere ise kuduz aşısı yapıyor.
Merkeze bağlı Karacaören köyüne giden kadın veteriner hekimler Adile Kulaksız, Filiz Gündüz besici Nuri Çalışır'ın Simental ırkı 86 büyükbaş hayvana aşılama ve küpeleme yaptı. Veterinerliğin ilk yıllarında büyükbaş hayvanlardan çok korktuklarısını söyleyen kadınlar, zaman zaman boynuz darbeleri aldıklarını anlattılar. Veterenirliği çok sevdiklerini bildiren Filiz Gündüz ve Adile Kulaksız, bu nedenle her türlü zorluğa katlanabildiklerini belirttiler. Aşılama yaparken hayvan yetiştiricilerinden destek aldıklarını anlatan veteriner hekimler, mesleklerini severek yaptıklarını söylediler. 
İlk görev yerinin Sarıkamış ilçesi olduğunu söyleyen Filiz Gündüz, orada hayvanların kendisini ezdiğini tarak kemiklerinin çatladığını belirtti. İşine alıştığını ifade eden Filiz Gündüz, "Hayvanın yanına sakince yaklaşıyoruz. Uygulama bölgemize göre deri altına ilacı veriyoruz. Daha sonra sırasıyla ahırdaki bütün hayvanlara aynı işlemi uyguluyoruz. Bazen boynuz yiyoruz, bazen tekme atıyorlar. Ama artık alıştık, sorun olmuyor" dedi.
Yaklaşık 6 yıldır veteriner hekim olarak görev yaptığını belirten Adile Kulaksız ise meslekte kadın olmanın zorlukları olduğunu anımsattı. Adile Kulaksız, "Bayan olarak tabiki zorluklar çekiyoruz ama yetiştiriciler yardım ediyorlar. İlk başlarda karnıma tekme yemiştim. Hatta o zamanlar ‘bu işi yapamam’ diye düşündüm ama şimdi alıştığım için zor olmuyor. Şimdi oldukça rahatım. Hayvanların içine girip çıkabiliyorum"diye konuştu.

BA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)