ANKARA () -CUMHURİYET Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul'da düzenlenen yürüyüşe katılmak üzere Ankara Kurtuluş Parkında buluşan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleriyle buluştu, kahvaltı yaptı, onları İstanbul'a uğurladı.

Tekin sabahın erken saatlerinde Ankara Kurtuluş Parkı'na gelerek, orada buluşan Platform Üyesi kadınlarla birlikte simit yedi çay içti. Basın Mensuplarının sorusu üzerine bir de açıklama yapan Tekin, kadın hareketlerini yakından izlediklerini, platform üyelerinin çabalarını da yakından gördüklerini belirterek; "Arkadaşlarımız çok önemli bir çaba içerisindeler, onları izliyor anlıyor ve mücadelelerinde destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kadın cinayetleri tahammül edilemez bir boyuta geldi. Gün geçmiyor ki kadınlara yönelik bir şiddet bir cinayet haberi almayalım. Bu kabul edilemez. AKP Hükümetinin kadına da insana da saygısı yok. Her geçen gün kadınlar için şartlar daha da kötüleşmekte. Bu durumun önüne geçmek için biz elimizden geleni yapacağız. Sorunlarınızı TBMM'ye taşıyacağız. Mücadelenizde başarılar diliyor, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas ise yaptığı konuşmada, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e destekleri için teşekkür ederek, "Halkımızın bizi anlamasını bekliyoruz. Her gün binlerce aile içi şiddet, kadınlara yönelik saldırı ve cinayetler yaşanırken buna sessiz kalmamızı kimse bizden isteyemez. Sesimizi toplumun bütün kesimlerine duyurmak için eylemlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Bu amaçla bugün İstanbul'da gerçekleştireceğimiz yürüyüşe destek bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Platform üyeleri yola çıkmadan önce Gürsel Tekin'le hatıra fotoğrafı çektirdi.