Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - DÜNYA Kadınlar Günü, yürüyüş ve kadın cinayetlerini ile çocuk gelinleri konu olan kısa tiyatro gösterisiyle kutlandı.
Belediye Meydanı'nda toplanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), CHP ve Eğitim Sen üyesi yaklaşık 500 kişi ellerinde dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan, CHP İl Başkanı Bülent Horasan, CHP Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, ÇYDD Uşak Şube Başkanı Naile Akçay, ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş da yürüyüşe destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Uşak Şube Kadın Sekreteri İsyan Can, "Siyasi iktidarın yolsuzluk haberleriyle birlikte tüm kirli politikalarının gözler önüne serildiği bir dönemde 8 Mart Kadınların Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü' için alanları doldurduk. Kadınların bedenleri, emekleri ve kimlikleri üzerindeki erkek egemen tahakküme sessiz kalmıyor, dünyanın her yerinde özgürlük türkümüzü söylüyoruz" dedi. 
Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toprak ağalığının ve töre cinayetlerinin halen devam ettiğine dikkat çeken CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ak Parti Hükümeti’ne yüklendi. Yılmaz şöyle konuştu: "Başımızda kadını istihdamdan ve toplumsal yaşantıdan koparmaya çalışan bir AKP iktidarı var. Bu AKP iktidarı döneminde kadınlar daha da ötelendi, hakları ihlal edildi. Mantık aynen şuydu, 'Kadınlar erkekleri tahrik ederler. Kadınlar bir saldırıya uğruyorlarsa bir nedeni vardır. Erkeklerin haklı nedenleri vardır' gibi sözlerle kadınlarımıza ve kızlarımıza ikinci sınıf muamele yaptılar. Gerçek anlamda kadınları hayatın gerisine atmak istediler. Bu memlekette kimin ahlakının örtüyle örtüsüz olduğunu nerden bileceksiniz. Sizler o örtüyü her zaman istismar ettiniz. Bizler örtülü veya örtüsüz kadınlar olarak sonuna kadar haklarımıza sahip çıkacağız. Bu AKP iktidarından bunların hesabını soracağız."
ÇYDD gençleri, siyah kıyafetler giyip, çocuk gelinlerle birlikte, kadın cinayetlerini konu alan kısa bir tiyatro gösterisi sundu. Grup, gösterinin ardından sessizce dağıldı.

YK (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)