Hakan TÜRKTAN- Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Eskişehir'de düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışması'nın finalinde birinciliği Eskişehirli Reyhan Gümüş, ikinciliği Çanakkale'den Hatice Gezer ve üçüncülüğü de Balıkesirli Özlem Ökmen Filiz kazandı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor, Bilgi ve Proje Yarışması' finalini Vali Yardımcısı Ali Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Halil İbrahim Gül, Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Eren ile birlikte çok sayıda kişi izledi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yarışma, sinevizyon gösterileri ve konuşmalarla devam etti. Yarışmaya Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, Kırşehir, Erzurum, Muş, Denizli ve Edirne'den birer, Antalya'dan da 2 yarışmacı olmak üzere toplam 10 kadın çiftçi katıldı. 
İki aşamalı olarak yapılan yarışmanın ilk aşamasında projeler değerlendirilirken, ikinci aşamada ise bilgi yarışması düzenlendi. Birinci aşamada yarışmacılar hazırladıkları projeleri jüri üyelerine sundu. İkinci aşama olan bilgi yarışmasında ise yarışmacılara 20'şer soru soruldu. 
Yapılan değerlendirmeler sonunda, Eskişehirli kadın çiftçi Reyhan Gümüş 147 puanla birinci, Çanakkaleli kadın çiftçi Hatice Gezer 130 puanla ikinci, Balıkesirli kadın çiftçi Özlem Ökmen Filiz de 124 puanla 3'üncü oldu. 
Birinciliği kazanan Reyhan Gümüş'e 5 bin lira, ikinci Hatice Gezer'e 3 bin lira üçüncü Özlem Ökmen Filiz'e ise 2. bin lira ödül verilirken dereceye giremeyen diğer yarışmacılar da biner lira aldı. Birinci Reyhan Gümüş'e 5 bin liralık ödülünün yanı sıra hazırladığı projesine de 50 bin lira hibe desteği verildi.  

HT,SK(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)