Elvan EZBER İSTANBUL, () KADIKÖY'de Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube öncülüğünde toplanan veli ve öğrencilerden bazıları okullarının imam hatipe çevrilmesini bazıları da yıkılarak taşınmasını protesto etti. Boğa heykeli önünde toplanan kalabalık Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyüp burada oturma eylemi yaptı.

Kadıköy'de okullarının İmam Hatip'e dönüştürülmesini ve okullarının yıkılıp başka yere taşınmasını istemeyen velilerin şikayetlerini dikkate alan Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanlığı tarafından Boğa heykeli önünde protesto gösterisi düzenlendi. Gösteriye Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube üyeleri, Yeşilbahar Ortaokulu, Ahmet Sani Gezici Lisesi ve 50. Yıl F.Tümer Ortaokulu öğrencileri ile velileri katıldı. Katılımcılar, "Okuluma dokunma", "Kesintisiz eğitim istiyoruz", "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" ve "Karar benim okul benim, okuluma dokunma" yazılı döviz açtı. Saat 14.00'te heykel önünden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına doğru yürüyüşe geçerek Bahariye Caddesi'nde yürüyen göstericilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Eylemciler "Gerici ırkçı eğitime hayır", "Kadıköy uyuma okuluna sahip çık" diye slogan attı.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen grup adına Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Turgut Yokuş, yaptığı açıklamada "AKP karanlığına karşı yürüttüğümüz mücadele birleşik bir muhalefeti gerekli kılıyor. Kamuoyunda 4+4+4 eğitim sistemi olarak bilinen eğitimin gericileştirilmesi ve piyasalaştırılmasını esas alan dönüşümler tüm toplumu hedef almaya gerici hayat tarzını dayatmaya Kadıköy ilçesinin demokratik yapısını değiştirmeye yönelik girişimlerle devam ediyor. Mücadelemizde bizimle beraber yol arkadaşlığı içinde bulunmuş tüm halkımızla ve kurumlarla gerici ırkçı eğitime karşı yürüttüğümüz mücadelemizde yan yana olmaya çağırıyoruz" dedi.

Katılımcılar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

(FOTOĞRAF)