KADIKÖY İskele Meydanı'nda toplanan bir grup kadın, mecliste türbanlı vekillerin olmasını protesto etti. Andımızı okuyan grup, yapılan basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kadıköy İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy Şubesi, Eğitim-İş 2. Nolu Şube ve İşçi Partisi üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, mecliste türbanlı vekillerin olmasını protesto etti.
"AKP’yi Kızlı Erkekli Yıkacağız" yazılı pankart açan grup, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" , "Cumhuriyet Değil, AKP yıkılacak" sloganları attı. Andımızı okuyan grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Merkez Şube Başkanı Pervin Öztabağ, "AKP’li bazı kadın milletvekilleri TBMM Genel Kuruluna türbanla girmişlerdir. Bu durum, iktidarın devrimci cumhuriyetle hesaplaşmayı amaç edinen yeni bir oyunudur. Türban, Cumhuriyet hukukuna saldırıdır. Cumhuriyet devrimiyle kazanılan kadın haklarını yok etme girişimidir" diye konuştu.
Grup basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.