KADIKÖY İskele Meydanı'nda "Artık yeter, İstanbul bizimdir" çağrısıyla "İstanbul kent mitingi" düzenleniyor.
CHP, Halkevleri, İşçi Partisi, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, DİSK, KESK, Türkiye Sakatlar Derneği gibi çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşu eyleme destek veriyor. Mitinge gelen bazı vatandaşların ellerinde ayakkabı kutuları olduğu görüldü. CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Melda Onur ile İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da katıldığı CHP korteji "Bakanlarınıza, Çocuklarınıza,Kutularınıza Sahip çıkın" pankartıyla yürüdü.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan il başkanı Salıcı "Herşey ortada. Çelik kasalar, para sayma makinesi, bol miktarda para var. İşin arkasında faiz lobisi, Yahudi lobisi ve başbakanın tabiriyle Türkiye'de olmayan dış mihraklar olduğu söyleniyor. Biz gördüğümüze inanırız. Ortada açık net şekilde yolsuzluk çarkı var. Çete bakanlar kurulunun kendisi. Çete başı sayın başbakan. Biz bu işin sonuçlanmasını istiyoruz. Hükümetin biran önce istifa etmesini istiyoruz" diye konuştu.
CHP'li vekil Mahmut Tanal ise "Yavuz hırsız ev sahibini basmış durumda. Bu paraları eğer çeteler getirmişse bizim eve niye getirmiyorlar.Fakir fukaranın evine götürmüyorlar da bakanlar kurulunun evlerine niye götürüyorlar. Eğer bir ülkede adaleti ykacaksanız yolsuzuluğu alışılmış duruma getirmeniz lazım" şeklinde konuştu. Yürüyüş sırasında "Heryer rüşvet her yer yolsuzluk" ve "Yolsuzluğa karşı omuz omuza" sloganları atıldı. Eyleme gelenler de polis noktalarından üzerleri aranarak meydana alındı. Polis meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. CC-