KADIKÖY Belediyesi simit arabalarına, simitçilere ve simitlere 'hijyen ve estetik' standardı getirdi. Simitçilere zorunlu hijyen eğitimi verecek olan belediye ayrıca, Kadıköy dışında üretilen simitlerin satışını yasakladı.

Kadıköy Belediyesi, kendi sınırları içinde satış yapan sayıları 200’ü bulan simitçiler için bir dizi düzenleme yaptı. Simite hijyen standartları getiren belediye ayrıca özel olarak tasarlanan simit arabalarının kullanımını zorunlu kıldı. Kadıköy Tasarım Atölyesi’nden tasarımcı Can Güvenir’in tasarladığı yeni simit arabalarının tanıtımı Kadıköy İskele Meydanı’nda yapıldı. İlk etapta hijyen eğitimi alan 12 simitçinin yeni arabalarıyla katıldığı tanıtım töreninde Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, mini tiyatro gösterisinde rol aldı. Simitlerini eski usül tablada satan sokak simitçisine engel olan Başkan Öztürk, simitçiyi canlandıran tiyatro oyuncusu ve belediye çalışanı Bülent Çakırer’e eldiven ve önlük giydirerek Kadıköy'de sağlıklı simit satma koşullarını anlattı. Başkan Öztürk, Kadıköy'deki tüm simitçilerin zorunlu hijyen eğitiminden geçirileceğini, sertifikası ve sağlık muayenesi olmayan simitçilerin çalışamayacağını kaydetti. Kadıköy'de simit üreten fırınların belirlendiğini ve bunların sürekli denetlendiğini de belirten Öztürk, başka ilçelerden getirilen simitlerin denetimleri konusunda bilgileri olmadığı için satılamayacağını da söyledi. Başkan Öztürk, "Kadıköy de satılan simitler güvenlidir. Vatandaşlarımız sertifikaları olan, özel tasarım arabalarda simit satan satıcılardan gönül rahatlığıyla simit alıp yiyebilirler" dedi.
Kadıköy Meydanı’ndaki simit arabası tanıtımı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün simitçi önlüğü giyip vatandaşlara simit dağıtması ile son buldu. Dağıtılan simitleri alan vatandaşlar ikram edilen çaylar ile de meydanda simit-çay keyfi yaptılar.