İZMİR'in Kadifekale semtinde, heyelan nedeniyle üzerindeki binaların yıkılmasıyla yeşil alana dönüştürülen, fidanlar dikilen bölgenin çevresi, keçilerin tahribatına karşı tel örgülerle çevrildi.
Kadifekale'de heyelan bölgesi olduğu için yıkılan evlerin yerlerine binlerce fidan dikildi. Ancak dikilen fidanların bulunduğu alanda, bazı besiciler, keçilerini otlatmaya başladı. Keçiler dikilen çok sayıda çeşitli ağaç fidanı ile zeytinlerin diplerindeki filizleri kemirerek zarar verdi. Yetkililer keçilerle mücadelede çareyi, dikilen binlerce fidanını korumak için, bölgenin etrafını tel örgülerle çevirmekte buldu. Böylece alanın büyük bölümüne keçilerin girmesi engellendi. Tarihi Kadifekale'nin içinde girilmesi yasak olan arkeolojik alanların da etrafı çevrilerek, keçilerin buralara girişi de önlendi.
Kadifekale İmariye Mahallesi Muhtarı Abdülaziz Turan, "Bölgede keçilere karşı verdikleri mücadelede çektikleri tüm sıkıntılara rağmen başarılı olduklarını belirterek, "Keçilerin bu tahribatı küçümsenmeyecek boyutta. Çok sayıda ağaç ve fidan zarar görmüştü. Belediye dikilen ağaçların olduğu bölgenin çevresini tel örgülerle kapattı. Heyelan nedeniyle yıkılan evlerin bulunduğu alanlara dikilen binlerce ağaç ve fidan böylelikle kurtuldu. Burası gelecekte, kentin en önem yeşil alanlarından biri haline gelecek" dedi.

FOTOĞRAFLI