İSTANBUL, () YEREL  seçimlerdeki kadın sayısının artması için, 22 Kasım 2013’te üç lideri hedef göstererek “Kadın Adayları Unutma!” kampanyasını başlatan Kadın Adayları Destekleme Derneği "KA.DER", yerel seçimlerde yarışacak adayların, yine genel başkanların, genel merkez yöneticilerinin tekelinde olduğu bir aday belirleme yöntemiyle belirlendiğini ve kadınların yok sayıldığını bildirdi.

Konu hakkında açıklama yapan KA.DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın, “Partilerin il, ilçe ve belde belediye başkanlıklarındaki kadın aday oranları, AK Parti% 1, CHP % 4, MHP % 3 olarak açıklandı. Bu rakamlar, bir demokrasi ayıbıdır. KA.DER olarak kurulduğumuz günden bu yana, erkek egemen partilerin kadınsız demokrasi olamayacağı gerçeğini görmesi için mücadele ediyoruz. Ne yazık ki siyasi partiler, yine yerel yönetimleri ‘erkek siyasetçilerin’ rant alanına dönüştürmeye devam etti. Kadınların eşit temsil edilme, kenti için söz söyleme ve yönetme hakkı elinden alındı” dedi.
Yeni kampanya afişlerinin, 2 Mart’tan itibaren Türkiye’nin farklı illerinde yer almaya başladığını söyleyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

 “22 Kasım’da başlattığımız ‘Kadın Adayları Unutma’ isimli kampanyamızdan, siyasi partiler kendilerine ders çıkarmamış. Yine, ‘insan haklarını’ ihlal eden, ‘eşit yurttaş’ ilkesini çiğneyen ve toplumun yarısına sırtını çeviren partilerle karşılaştık. Bu yüzden bu kampanyamızda da 3 lidere seslendik ve ‘Kadınlar siyasette yerini bulsun, bu demokrasi ayıbı kapansın!’ dedik. Bugün parlamentoda bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) liderleri, kadın adaylara yer verdikleri için yeni kampanyamızda da yer almadı. İki partiye, kadınları aday gösterdikleri için teşekkür ediyoruz.”