- RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları’nda kaybolan 30 yaşındaki Kanadalı Ryan William Coleman ile Türk arkadaşı 25 yaşındaki Nurullah Cebe arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu 7 saat sonra bulundu.
Nurullah Cebe dün gece 112 Acil Servisi arayarak, Kaçkar Dağları Hüser Yaylası civarında yoğun sis nedeniyle yönlerini bulamadıklarını ve kaybolduklarını bildirerek yardım istedi. Bunun üzerine jandarma ile Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) çalışma başlattı. 7 saat süren arama çalışmasının ardından Cebe ile Kanadalı Ryan William Coleman bir yamaçta bulundu ve ilçe merkezine götürüldü. Sağlık durumları iyi olan Coleman ve Cebe daha sonra ilçeden ayrıldı.
OTOSTOPLA GİTMİŞLER
İstanbul’da özel bir kurumda İngilizce öğretmeni olarak çalışan Kanadalı Ryan William Coleman ile bir havayolu şirketinde elektrik mühendisi olduğu öğrenilen Nurullah Cebe'nin macera yaşamak için Cumartesi akşamı Trabzon’a geldikleri, ardından da otostopla Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine geçtikleri öğrenildi. Cebe ile Coleman'ın öceki gece Dikkaya Köyü'ndeki bir evde misafir olarak kaldıkları, ardından da Kaçkarlara tırmandıkları belirtildi. MK(TM/AK)