MANİSA'nın Kula ilçesi'nde 20 yaşındaki Sultan Güre, kendisini 15 yaşındayken kaçırıp evlenen iki çocuğunun babası 21 yaşındaki Seyfullah Güre'nin hakkında açılan kamu davası nedeniyle 5 yıl sonra tutuklanmasıla perişan oldukların söyledi. "Çocuklarım babasını, ben de eşimi istiyorum" diyen Güre, yetkililerden yardım istedi.
Kula'da yaşayan motosiklet tamircisi Seyfullah Güre, 2 Şubat 2009'da gönlünü kaptırdığı Sultan Kınık'ı kaçırdı. Kınık Ailesi, polise şikayetçi oldu. Çift, anlaşarak kaçtıklarını söyleyince genç kızın ailesi şikayetten vazgeçti. 2009 Mayıs ayında da Sultan'ın 16 yaşını doldurması ve ailesinin izniyle resmi nikahları kıyıldı. Çiftin, bu evlilikten 3 yaşında Belinay ve 2 aylık Mustafa Kaan isminde iki çocukları oldu. Seyfullah Güre, hakkında açılan kamu davası ise devam etti. Davada, 'küçük yaşta çocuğun istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından Güre'ye toplam 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine Seyfullah Güre, Kula Cezaevi'ne konuldu.
"KOCAMI İSTİYORUM"
Eşinin cezaevine girmesiyle iki çocukla ortada kalan Sultan Güre, mağduriyetini gözyaşlarıyla anlattı. Eşiyle kendi isteğiyle kaçtığını ve çok iyi bir evlilikleri olduğunu anlatan Güre, "İki çocuğumla ortada kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum" dedi. Çocuklarının da perişan olduğunu anlatan Sultan Güre, "Ailem, eşimle evlenmemizi istemiyordu. Seyfullah ile anlaşıp, kaçınca ailem şikayetçi oldu. Sonra eşimin ailesiyle anlaşıp, barıştılar. 1.5 yıl nişanlı kaldık. 5 Mayıs 2010'da evlendik. Çok güzel bir hayatımız vardı, eşimle birbirimizi çok seviyorduk. İki çocuğumuz dünyaya geldi. Ancak, eşimin beni kaçırması nedeniyle açılan kamu davasında 5 yıl 6 ay 20 gün ceza aldı. Bu nedenle 8 ay önce cezaevine girdi. 1 yıl 6 ay daha cezaevinde kalacak. Oğlum neredeyse babasını hiç görmedi. Çocuklarımın rızkını kazanmak için onları evde bırakıp, bir üzüm işletmesine çalışmaya gidiyorum.
Çocuklarım baba özlemiyle büyüyor. Başbakanımız ve cumhurbaşkanımızdan bize yardım elini uzatmasını bekliyorum. Çocuklarım babalarını, ben de eşimi istiyorum" dedi.
Hapis cezası alan Seyfullah Güre'nin kayınvalidesi Sultan Kınık ise "Kızım kaçtı diye kızgınlıkla davacı olduk. Ama sonra pişman olup, anlaştık.
Sevenleri ayıramadık. Aradan bunca zaman geçti, hapis cezası geldi. Eşi cezaevinde olduğu için kızım çalışmak zorunda kaldı. İki çocuğuna ben bakıyorum. Damadımı yuvasının başında istiyorum" diye konuştu.

HY(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)