LÜBNAN’da kaçırılan ve 72 gün sonra serbest bırakıldıktan sonra akşam saatlerinde yurda dönen pilotlardan yardımcı pilot Murat Ağca havalimanında buluştuğu ailesiyle beraber Halkalı’daki evine geldi. Lübnanda 72 gün önce kaçırılan ve akşam saatlerinde özel bir uçakla yurda dönen Yardımcı pilot Murat Ağca’yı havalimanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ağca’nın ailesi tarafından karşılandı. Havalimanında ailesiyle hasret gideren Ağca buradan otomobille Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü misafirhanesinde bir süre dinlendikten sonra tekrar araçla Halkalı’da bulunan evine gitti. Halkalı’daki evinde geldiğinde apartmanın girişinde komşuları tarafından karşılanan Ağca, komşularıyla bir süre hasret giderdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekrar ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Ağca, “Çok mutluyum, herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdi ailemle hasret gidermek istiyorum” dedi.



Ağca’nın halasının oğlu Taner Altunbaran ise bundan sonra bu tarz şeylerin yaşanmamasının umduklarını belirterek, “ Annesi ve babası başta olmak üzere tüm yakınları olarak bizlerde gerçekten ciddi manada etkilendik. Çok şükür geldiler. Bugün itibariyle çok mutluyuz. İnşallah bundan  sonra bu tarz şeyler yaşanmaz. Bundan sonra bu konuda daha çok özen gösterilir” dedi.



"UMUDUMUZU HİÇ YİTİRMEDİK"



Bir gazetecinin geçen süre içinde umudunuzu yitirdiniz mi sorusuna ise Atunbaran şöyle cevap verdi. " Böyle bir durum olmadı. Bir şekilde yurda geleceğini biliyorduk ancak bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyorduk" dedi.