DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 7 ay önce kaçırılan eski köy korucusu Abdulselam Oruçtekin'in annesi 75 yaşındaki Zini Oruç, oğlunun peşinden kırsal kesime giderek buluştuğu PKK'lılardan oğlunun serbest bırakılmasını istediğini söyledi. Eşiyle resmi resmi nikahı bulunmayan Zini Oruç, PKK'lıların kendisini terslediğini belirterek, "Ne olur oğlum bırakılsın" dedi.
Eski köy korucusu 55 yaşındaki Abdulselam Oruçtekin, 7 ay önce PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Oruçtekin'in kaçırılmasının ardından ailesi İHD başta olmak üzere bir çok sivil toplum örgütüne başvurup, PKK'ya çağrı yaparak serbest bırakılmasını istedi. Ancak yapılan girişimlerden bugüne kadar bir sonuç alınamadı.
Kaçırılan Abdulselam Oruçtekin'in annesi Zini Oruç, PKK'lıların bulunduğu kırsal alana gidip oğlunu aradığını ancak izini bulamadığını söyledi. PKK'lılarla buluştuğunu anlatan Zini Oruç, "Çocuklarım çok gidip görüştü ben de gidip görüşeyim diyerek yola çıktım. Onların yanına gidip oturdum. Ben, 'oğlumdur çocukları var perişan olmuşuz' dedim. PKK'lılar beni iterek 'ne işin var burada, niye geldin' diye terslediler. Ben de onlara 'hepimiz Kürt'üz niye oğlumu alıkoyuyorsunuz' dedim. Bana 'buradan git oğlun burada değil' dediler. Orada çok kişi vardı. Oğlumu bırakmaları için çok ısrar edince beni ittiler, yere düştüm. Ne olur oğlum bırakılsın" diye konuştu.
"BENCE EŞİMİ ÖLDÜRDÜLER"
Abdulselam Oruçtekin'in eşi Saniye Oruçtekin ise PKK'lılarla kendisinin de görüştüğünü ancak bir sonuç alamadıklarını anlattı. 7 çocuğuyla ortada kaldığını belirten Saniye Oruçtekin, "Bence eşimi öldürdüler, yaklaşık 2 aydır hiçbir bilgi vermiyorlar. Daha önce 'sorgusu var' diyorlardı. Şimdi ise hiçbir bilgi vermiyorlar. Eğer eşim sağ ise onu bıraksınlar. Buradan Başbakan'a, devlet büyüklerine sesleniyorum bize yardım etsinler" dedi. CA,SS(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)