MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, getirildiği çiftlikten kaçan bir düve, trafiği birbirine katarken, yaklaşık 1 saatlik çaba sonucu güçlükle yakalanabildi.
Besicilik yapan Sabri Basatemur, damızlık ve Kurban Bayramı'nda satmak için Bingöl'ün Sütgölü Köyü'nden 40 büyükbaş hayvan aldı. Basatemur, satın aldığı hayvanları kamyona yükleyip, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kiraladığı çiftliğe getirdi. Kamyondan indirildiği sırada düvelerden biri kaçarak İzmir-Ankara Karayolu'na çıktı. Karayolunda kaçan düve trafiği birbirine katarken, sürücülere zor anlar yaşattı. Turgutlu'dan İzmir yönüne doğru yaklaşık 10 kilometre kadar kaçan düve, bir ara önüne çıkan trafik polislerini görünce ürküp, ters istikamete doğru koşmayı sürdürdü. Sahibi, polisler ve çevredekiler tarafından yol kenarındaki bir un fabrikasının bahçesinde sıkıştırılan düve, yakalandı. Sakinleştirmek için gözleri bir bezle bağlanan düvenin yanına daha sonra bir inek getirildi. Ardından da bir kamyonete yüklenen düve tekrar çiftliğe götürüldü.
40 yıldır besicilik yaptığını belirten Basatemur, "İlk defa böyle bir şey başıma geldi. Bir saat boyunca koşuşturmanın ardından herhangi bir tehlike olmadan düveyi yakaladık. Yakalanmasına yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF