MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’nde, dört köy ve iki beldede telefon kablosu hırsızlığı yaptıkları ileri sürülen 5 kişiden 2’si jandarma tarafından yakalandı. Diğer 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Son üç ay içerisinde Otmanlar, Pınarköy, Kavakarası ve Zaferler köyü ile Beyobası ve Toparlar beldelerinde telefon kablolarının çalınması jandarmayı harekete geçirdi. Çalınaların yerine yeni döşenen kabloları da çalan hırsızlar nedeniyle telefonsuz kalan köylüler, faturalarını ödemelerine rağmen hizmet alamamaktan yakınırken, jandarma bölgede çalıma başlattı. Jandarma 5 kişi olduklarını tespit ettiği hırsızların yakalanması için öncelikle Beyobası ve Toparlar beldelerindeki MOBESE kayıtlarından şüpheli araçları tek tek tespit etti. Bu araçlar üzerinde yoğunlaşan jandarma, 48 RR 956 plakalı otomobili dün Beyobası beldesinde farkedip, durdurmak istedi. Ancak, 'dur' ihtarına uymayan otomobildekiler kaçmaya başladı. Yaklaşık 20 dakikalık bir kovalamaca sonucu otomobili durduran jandarma, içindeki A.S. (30) ve H.A.’yı (28) gözaltına aldı. Otomobilin bagajındaki aramada çalıntı olduğu anlaşılan 20 metre telefon kablosu, 2 tel kesme makası, 2 led ışıklı fener, direklere tırmanmak için kullanılan ayaklık ele geçirildi. Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkıp, Ula’daki depolarında yapılan aramada 3 bin metre daha çalıntı kablo ele geçirildi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Jandarma, diğer 3 kişinin yakalanması içinde çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

CK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)