TÜRKİYE’deki sadece birkaç bölgeye gelen Japon turistlere, ülkemizin diğer zenginlikleri ve destinasyonlarını tanıtmak için harekete geçen Japon devlet kanalı, İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de belgesel çekti.
Kapadokya ve İstanbul’u ziyaret eden ve Türkiye’deki tatilleri bundan ibaret olan Japonlar'a farklı tatil seçeneklerini göstermek amacıyla Japon devlet televizyonu NHK belgesel çekimine başladı. 'Nana Eikura’nın Türkiye Gezisi' adıyla önümüzdeki Şubat ayında seyirci ile buluşacak gezi programının iki bölüm olarak yayınlanacağı belirten Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, "Her bölümde 5 bölge yer alacak. Ülkenin en yüksek ratinge sahip kanallarından NHK, 10 bölgenin tanıtımını yapacak. Japon turistlere gidilebilecek yeni alternatifler sunulacak" dedi.
FİNAL ÇEŞME’YLE OLACAK
Son yıllarda Japon turistlerin uğrak noktası olan Kapadokya ve İstanbul’un da bu belgesellerde yer alacağını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme’nin de belgeselin bir parçası olduğunu kaydetti. Çeşme Belediyesi tarafından yapımcı ve koordinatör ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Tütüncüoğlu, “Programın sunuculuğunu Japon TV yıldızı Nana Eikura yapacak. Çeşme ilk bölümün finali, İstanbul’da ikinci bölümün finali olarak belgeselde yer alacak” diye konuştu.
Tütüncüoğlu, yapımcıya Çeşme merkezden başlayıp, Alaçatı, Ilıca, Yıldızburnu bölgelerinin de dahil edildiği ve hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle nam salmış Ildırı’da sonlanan bir hikaye sunduklarını belirterek şöyle dedi:
"Ekim ayında gelip, deneme görüntüleri aldılar. Ildırı ve merkez başta olmak üzere, ilçemize hayran kaldılar. 16-17 Kasım’da da Nana Eikura ile gelip, çekimleri tamamladılar. Merkezde Aya Haralambos Kilisesi ve çarşıyı gezdiler, Yıldızburnu ile Ilıca ve Engelli Plajı’nda vakit geçirip, yüksek noktalardan hava görüntüleri de aldılar."
KAPODAKYA’YA 70 BİN JAPON TURİST GELİYOR
Program amacının 9 bin kilometre uzaktan gelen Japon turistlerin sadece Kapadokya ve İstanbul’u değil, Türkiye’nin gezilebilecek diğer zenginlikleri konusunda da bilgilendirmek olduğunu hatırlatan Tütüncüoğlu, “Japonya’dan Kapadokya’ya her yıl yaklaşık 70 bin turist geliyor. Neredeyse tamamı, uçak ile İstanbul’a indiği için önce burayı, sonra da Kapadokya’yı gezip, ülkelerine geri dönüyor. Programı üstlenen kişiler, Türkiye’de turizm açısından yüksek standartları taşıyan bölgeleri incelemiş, Çeşme’yi de adaylardan biri olarak seçmiş" diye konuştu.
Program ekibinin, konuk oldukları Ildırı’daki Çeşmeli bir ailenin sofrasını da belgesele dahil ettiklerin aktaran başkan Tütüncü, "Enginardan limona, balıktan zeytinyağına, incirden sakız ağacı ve koyununa kadar Çeşme’yi tanıttılar. Yapılan tanıtımla Japonya’dan gelen turistlerin yeni destinasyonu olmayı ve kış turizmini hareketlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
ALTIN KIZ: NANA
TV yıldızı Nana, 12 Şubat 1988 doğumlu. Nana Eikura, 2004 yılından beri Japonya’nın “altın kızı” olarak tanınıyor. İlk 2004 yılında oynadığı bir filmle tanınan 1.70 boyundaki Eikura, bu 9 yıllık süre içerisinde modelliğin yanı sıra 12 sinema filmi, 11 dizide rol aldı, 3 programın da sunuculuğunu üstlendi. 2010 Şubat Elan D’or, 2010 Mart ayında Japon Akademi ödüllerinin sahibi oldu.