MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Türk- Japon Dostluğu Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Japonya'dan gelen kadınların davul gösterisi, ayakta alkışlandı.
Bodrum Belediyesi ve Türk- Japon Kültür Derneği'nin organizasyonuyla düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tokyo ve Osaka'dan 36 Japon davulcu, ilçeye geldi. Gruplar, Türk- Japon Dostluğu Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Belediye Meydanı'nda Bodrumluların karşısına çıktı. Geleneksel Japon davulları ile sahne alan 'Ren' ve 'Hareyoro' gruplarının gösterisi, beğeni topladı. Gösteriyi Dernek Başkanı Kanji İşhimoto, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukui, Bodrum Belediye Başkan Vekili CHP'li Seval Aktaş ile yerli ve yabancı turistler beğeniyle izledi. Gecede ayrıca Ankara Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün Türk öğrencileri, Japonların geleneksel dansı 'Soran Bushi'yi sergiledi. Yaklaşık 90 dakika süren etkinlik ayakta alkışladı.
Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Fukui, "Türkiye ve Japonya'nın resmi ilişkilerinin başlamasın 90'ıncı yılı nedeniyle insanlarımızı birbirine daha da kaynaştırmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikleri büyük bir hız verdik. Yaklaşık 113 yıl önce Ertuğrul firkateyni ile başlayan dostluğumuz ülkelerimizin birbirine uzaklığına rağmen bizleri çok daha da yakınlaştırdı. Bodrum'da gördüğümüz ilgi bu yakınlığı daha da arttırdı" dedi.
Etkinlik kapsamında bugün bazı Japon sanatçıların, Hakan Aykan Trafo Kültür ve Sanat Merkezi'nde, vatandaşlara Japon el sanatları eğitimi vereceği belirtildi.

YA(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)