ELAZIĞ İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında merkez, ilçe ve köylerdeki okullarda, trafik kazalarının önlenmesi eğitimi verdi.
İl Jandarma Komutanlığı Trafik Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Tek, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, ilk ve orta okullara giderek, öğrencilere, trafik kazalarının önlenmesine yönelik çeliştli eğitim semineri vermeye başladı. İlk olarak merkez Salkaya Köyü'nde düzenlenen programda, Salkaya Ertuğrulgazi Ortaokulu'nda öğrencilere kazaların önlenmesine yönelik çeşitli bilgiler verildi. Seminer sonunda, salondaki öğrencilere İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan trafik kurallarını öğretici nitelikteki boyama kitabı, boyama kalemi, balon verilerek, jandarma ile ilgili şiirler okuyan öğrencilere ise kitaplar hediye edildi.
Ertuğrulgazi Ortaokulu Müdürü Muharrem Doğan, jandarma tarafından düzenlenen faaliyet kapsamında öğrencilerin trafik kuralları hakkında bilgilendirildiğini belirterek, "Bugün okulumuzda önemli bir faaliyet gerçekleşiyor. Öğrencilerimiz çok önemli bilgiler edindi. Jandarma yetkililerine bu anlamlı faaliyetten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Programda ayrıca öğrenciler tarafından trafik uygulaması yapıldı. Yapılan yol kontrollerinde sürücülere trafik kurallarını anlatan öğrenciler, kurallara uyan sürücülere de çeşitli hediyeler verdi. Jandarma şapkası ve yeleği giyerek, Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne giden yolda trafik denetimlerine katılan öğrenciler, trafik timleriyle beraber durdurdukları sürücülere çeşitli uyarılarda bulundu.

GY(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)