MURADİYE (Van), () - VAN'ın Muradiye İlçesi'nde yasak dönemde İnci Kefalı balığı avlayanlara yönelik jandarma operasyon yaptı. Operasyonda  5 ton ölü, 3 ton ise canlı balık ele geçirildi.
Nesli koruma altında olan ve üreme göçü için Van Gölü'nden akarsulara akın eden İnci Kefalı balığının 15 Nisan-15 Temmuz arasında avlanması yasak. yasağa rağmen balıkçılar kaçak avcılığı sürdürüyor. Bu dönemde alınan güvenlik önlemiyle jandarma akarsularda kaçak yollarla balık avlayanlara geçit vermiyor. 
Van'ın Muradiye İlçesi'nde Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri saat 01.30 sıralarında denetime çıktı. Yapılan denetimlerde  ilçeye 16 kilometre uzaklıktaki Yalındüz ile Karahan Mevkii'nde kaçak yollarla avlanmış 5 ton ölü, 3 ton canlı balık ele geçirildi. Canlı balıklar yaşam alanlarına bırakılırken, ölü balıklar imha edildi. Operasyonda avda kullanılan malzemeler ele geçirilirken, kaçak avcılar gece karanlığından faydalanarak kayıplara karıştı. 
Yetkililer, yasağın başlamasından bu yana yasak dönemde avlanmış 50 ton ölü, 30 ton canlı balık ele geçirildiğini açıkladı. Kaçakçılara da 50 bin TL para cezası kesildiği belirtildi. Ötke yandan denetimlere zaman zaman helikopterlerin de destek verdiği ifade edildi.

(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)