GAZİANTEP İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kar yağışının etkili olmasının ardından ihtiyaç sahibi 195 Suriyeli aileye battaniye ve 100 çocuğa bere dağıttı. Türkçe bilmeyen Suriyelilerle ise Arapça bilen jandarma erleri iletişim sağladı.
Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 2 dereceyi bulduğu Gaziantep'te, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler, Burç, Cevizli, Muhacirosman,Yeşilköy, Serince, Cebeler, Akpınar ve Bağlarbaşı köylerinde yaşayan 195 Suriyeli aileye battaniye dağıttı. Türkçe bilmeyen Suriyeliler ile Arapça bilen jandarma erleri iletişim kurarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanlarında olduğunu söyledi. Battaniye dağıtımının ardından 100 çocuğa da bere verildi.
Burç Köyü Muhtarı Cuma Bozan, "Bizler elimizden geldiğince Suriyeli misafirlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Buna ilave olarak, jandarmanın da köylerimize gelerek bu işi sahiplenmesi ve Suriyeli misafirlerimize yardım etmesi son derece anlamlı oldu. Bu güzel faaliyeti organize eden tüm komutan ve askerlerimize teşekkür ederiz" dedi.
Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen hafta da 105 Suriyeli aileye battaniye dağıtmıştı.