Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ ta, Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
İl jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ergün Özgür, teşkilatın kuruluşunun 175'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özgür, "175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır" dedi.
Jandarma Genel Komutanlığının ülke genelinde düzenlediği şiir, kompozisyon ve çeşitli dallardan ödül alan öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi. Ardından uzman jandarma ekipleri tarafından kullanılan cihazlar ve materyaller tanıtıldı. Tören, tüfekli hareketler gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.
Törenin sonunda ise özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘O Ses Türkiye Yarışması’nın birincisi Hasan Doğru, törene katılanların ilgi odağı oldu. Asker yakınları ve bazı rütbeli askerler, Hasan Doğru ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI