Nermin UÇTU/MANİSA,()- MANİSA'da, Jandarma Genel Komutanlığının kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başlattığı proje düzenlenen toplantıyla hayata geçti. İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, 2013 yılında 4 bin 145 kadına koruma kararı çıkarıldığını belirterek, kentteki er ve erbaşların proje kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitileceğini açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından başlatılan proje ile Manisa'daki er ve erbaşlar kadına karşı şiddetin önlenmesi için eğitilecek. Proje kapsamında Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Jandarma Genel Komutanlığı Dış İlişkiler ve İnsan Hakları Daire Başkanı ve Proje Koordinatörü Albay Veli Turan ve kentteki kadın derneklerinin temsilcileri katıldı. Proje koordinatörü Albay Veli Turan, projenin amacının kadına yönelik şiddeti en aza indirmek olduğunu belirterek, askerdeki kişilerin eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye genelinde 30 ilde bilinçlendirme çalışmalarının yürütüleceğini dile getiren Turan, jandarmanın idari personelinin kadına şiddete karşı eğitilmesinin yanı sıra 10 bin er olmak üzere 12 bin kişinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitimden geçeceğini söyledi.

Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak hayata geçirilen projenin 2 bin 915 bin Avro olduğunu açıklayan Albay Bülent Mercan, kadına yönelik şiddetin büyük bir sorun olduğunu belirtti.

'JANDARMA KADINA ŞİDDETİN KARŞISINDA'

Jandarmanın ülke genelinde 2013 yılında şiddete uğrayan 4 bin 145 kadın için koruma kararı çıkardığını dile getiren Mercan, 'Kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde farklı görünümleri ile varlığını sürdürüyor. Bu şiddete toplumun her aşamasında rastlanıyor. Kadınlara büyük zarar veren şiddetin önlenmesi daha sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Şiddet asla hayatın bir parçası olamaz. Kadına yönelik şiddet toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile önlenebilir. Jandarma kadına yönelik şiddetin karşısında. Her ne şekilde gerçekleşirse gerçekleşsin kadına yönelik şiddet kabul edilemez ve sadece kadınların sorunu olarak görülemez."

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da kadına yönelik şiddete karşı tüm kurumların işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirterek, kendisini yalnız hisseden kadınların jandarma sayesinde rahatlayacağını ifade etti. Konuşmaların ardından jandarmanın kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmaları ve şiddetin ulaştığı boyutlarla ilgili bilgiler verildi.

NU(YY/SSA) (FOTOĞRAFLI)