Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU'da yaklaşık 5 bin kişi, kente eğitim ve sağlık alanında 131 tesis kazandırarak 'Bolu'nun babası' unvanını alan hayırsever işadamı İzzet Baysal için düzenlenen 'İzzet Baysal'a Şükran Yürüyüşü'ne katıldı.
Hayırsever İzzet Baysal, Bolu'ya bugünkü rayiç değeriyle 364 milyon 162 bin TL'yi bulan 131 tesis kazandırdı. İzzet Baysal, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilirken, tüm servetini bağışladığı adını verdiği vakıf yaptığı eserlerden dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldı. Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından büyük hayırsever için 25 yıldan bu yana İzzet Baysal Şükran Günleri düzenleniyor. Bugün başlayan etkinlikler kapsamında Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ardından Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 5 bin kişi 'İzzet Baysal'a Şükran Yürüyüşü'ne katıldı. Ellerinde bayrak ve hayırseverin fotoğrafları bulunanlar İzzet Baysal Caddesi'nde bando eşliğinde yürüyerek İzzet Baysal Anıtı önünde toplandı.
Vali Ahmet Zahteroğulları, İzzet Baysal adına yaptırılan ve kendisi yaşarken dikilen  anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşın ardından üniversite öğrencileri İzzet Baysal'ı anlattı. Ahmet Baysal'ın kürsüye gelerek amcası İzzet Baysal için yazdığı mektubu okudu. Zaman zaman gözleri dolarak konuşmakta zorlanan Ahmet Baysal, Bolu'ya bir anaokulu daha yapacakları müjdesini verdi.

MY,TB(MÇ/İD) (FOTOĞRAFLI)