TARİHİ zenginliği ve doğa güzellikleriyle ilgi odağı haline gelen Bursa’nın İznik İlçesi’ni Almanya ve İran’ın Türkiye Büyükelçileri ziyaret etti.
Federal Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Polh ve eşi Irmtrud Polh, Bursa’daki resmi temasları öncesi İznik'i ziyaret etti. İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe tarafından kaymakamlık tarafından karşılanan Büyükelçi Polh ve eşi İznik Müzesi arkeologlarından Sultan İnce rehberliğinde Yeşil Camii, Nilüfer Hatun İmareti, Lefke kapı ve Adil Can Nursan Sanat Atölyesi ziyaret etti. Çini ustalarından Adil Can Güven, İznik Çini sanatı yapımı hakkında heyete tüm aşamalarını anlatarak çini yapımını gösterdi. Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard, İznik tarihini yerinde görmenin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini söyledi. İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve Belediye Başkanı MHP’li Kadri Eryılmaz, Alman Büyükelçi ve eşine çini tabak hediye etti.
İRANLI BÜYÜKELÇİ AYASOFYA’YI ZİYARET ETTİ
İznik’i ziyaret eden İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli ve beraberindeki heyeti İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Zengin, Ayasofya Camii önünde karşıladı.
İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli'ye İznik gezisi anısına Kaymakam Karameşe ve Başkan Yardımcısı Zengin çini tabak etmesi ardından heyet, Ayasofya Camii ve Yeşil Camii’yi ziyaret etti. Çini atölyelerini gezen ve süs eşyaları da satın alan Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli İznik'te ki tarihi değerleri görmek için bir daha gelmeyi düşündüklerini söyledi.