Ergün AYAZ / İZMİT(Kocaeli), () - TEM Otoyolu'nun Gebze- Körfez İlçeleri arasında, Ankara yönündeki viyadüklerin onarım çalışmaları nedeniyle trafiğin verildiği D-100 Karayolu'nda haftasonu büyük yoğunluk yaşandı. Alternatif yolu bilen sürücüler Eski İstanbul Yolu'na akın etti. Yol güzergahında oturan köy sakinleri, Eski İstanbul yolunun duble yol yapımına uygun olduğunu, bunun yapılması hlinde TEM ve D-100 trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi. 
Dilovası İlçe geçişinde dün öğleden sonra meydana gelen ölümlü bir trafik kazasının ardından ilçe sakinleri D-100 Karayolu'nu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapattı. Belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileri halkı güçlükle ikna ederek yolu ulaşıma açarken bir çok vatandaş da Dilovası İlçesi'nden Eski İstanbul yoluna yöneldi. 
Genelde İzmit ve Adapazarı ile bu bölgede yaşayanların bildiği Eski İstanbul Yolunu, Körfez'in Kuzeyinden geçtiği için sadece bu bölgede yaşayanların kullandığını söyleyen Sevindikli Köyü eski muhtarı İbrahim Gürkan şöyle dedi:
"Sadece tamir bakım olduğu zamanlarda değil, uzun bayram tatillerinde İstanbul'dan Anadolu'ya doğru yoğun trafik yaşandığı dönemlerde de bilenler bu yolu kullanıyor. Bu bölgeye de hareket getiyor. İstanbul bölgesinden gelen vatandaşlarımız yöremizi de tanımış oluyor. Aslında bu yol duble yol haline gerilimeye uygun. Bu yapılsa TEM ve D-100 rahatlar." 

EA(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)