CUMHURİYET'in 90'ıncı kuruluş yıldönümü etkinliği kapsamında Kocaeli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması sırasında, TBMM'de grubu olmadığı için çelenk koymalarına izin verilmeyen DSP'li bir grup protesto gösterisi yaptı. DSP Kocaeli İl Başkanı Selman Gürpınar, her bayram bu yasaklama ile karşılaştıklarını ve bu yasaklamaların sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.
Valilik önünde düzenlenen törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Kocaeli Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, Deniz Hava Üs Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile askeri yetkililer hazır bulundu. 
Atatürk Anıtına çelenk bırakılması sırasında TBMM'de grubu olmadığı için DSP'ye çelenk bırakması için izin verilmeyince törende gerginlik oldu. DSP'li grup adına açıklama yapan DSP Kocaeli İl Başkanı Selman Gürpınar, "Nedir bu rezillik anlayamıyorum. Devlet erkanı bu durumu bize açıklasın. Bayramın yasaklanmasımı olur? AK Parti, CHP ve birçok siyasi parti çelenek bırakıyor biz bırakamıyoruz" diye tepki gösterdi. Tören sona erdikten sonra DSP'li grup Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.