İZMİT'te tıbbi bakıma ihtiyaç duyan yaşlı hastaların bakım ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş.'nin işbirliği ile yaşlılara tıbbi bakım merkezi kurulacak. Protokolü imzalanan bu merkezin Türkiye'de ilk olacağı belirtildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ndeki protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Sezer Komsuoğlu, Koruma Klor Alkali San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı katıldı.
UMUTTEPE KAMPÜSÜ'NDE KURULACAK
Tıbbi bakıma ihtiyaç duyan yaşlı hastaların bakım ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulacak merkez, Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü Batı Yerleşkesi'nde inşaa edilelecek. İnşaatı, Koruma Şirketler Grubu tarafından yapılacak merkez daha sonra Kocaeli Üniversitesi'ne devredilecek. Merkezin tıbbi bakım ve destek çalışmaları üniversite tarafından yürütülecek.
MERKEZE SEMAHAT ARACI'NIN ADI VERİLECEK
İşadamı İbrahim Aracı'nın annesi Semahat Aracı'nın adı verilecek bakım merkezinde ayrıca Aracı ailesi mensupları için bir özel oda kontenjan olarak ayrılacak. Üniversite ise merkezin kurulma amacına ve ihtiyaçlarına uygun mefruşat, malzeme, teknik ve idari pesonelin temin ve tahsis edilmesini sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi de tüm imar, iskan izinlerini ve gerekli diğer tüm izin ve onayları ihtiyaç sahiplerine bedelsiz sunacak.
Kocaeli Üniversitesi Röktürü Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, merkezin bölgeye de hizmet vereceğini belirtti.