KADINA Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, dün gece meşaleli yürüyüşle şiddeti protesto etti. Yaptıkları konuşmalarda daha çok yakınlarının şiddetine uğradıklarını belirten kadınlar, "Öldüren sevgi istemiyoruz" pankartları taşıdı. 
Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Kocaeli Kadın Platformu tarafından İzmit'te de protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Merkez Bankası önünde toplanan kadınlar ellerindeki meşalelerle Sabri Yalım Parkı’na kadar yürüdü. Kadınlar yürüyüş boyunca, "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Çocuk gelinlere hayır", "Bu isyan başka isyan, ok fırladı çıktı yaydan", "Kimsenin namusu olmayacağız", "Erkekler vuruyor devlet koruyor", "Devlet elini bedenimden çek" sloganları attı. 
Kocaeli Kadın Platformu adına Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Aysun Türkdönmez yaptığı basın açıklamasında, erkek şiddetinin evlerde, sokaklarda ve işyerlerinde kadınların hayatını tehdit ettiğini söyledi Türkdönmez, "2013’ün ilk on ayında 149 kadın kutsal aile üyeleri tarafından katledildi. Onlar görmezden, duymazdan gelse de bizler biliyoruz ki kadınlar en çok eşleri, babaları, ağabeyleri ve yakın akrabaları tarafından öldürülüyor. İktidar, her gün yeniden üretilen kutsal aile miti, biz kadınlar için ölüm kusmaya devam ediyor” dedi. 
Hükümetin yeni istihdam paketinin de kadınlara çifte sömürü olacağının ileri süren Türkdönmez, “Sundukları paketle biz kadınlar için yeni hak kayıplarını gündeme getirmek istiyorlar. Biz kadınlar şiddetin her türlüsüne ve katliamlara sessiz kalmayacak, yaşamın her alanını dönüştürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.