Sinem YILDIZ/İZMİT (Kocaeli), () - İSTANBUL’un fethinin 561’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmit'te Fetih Yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 200 kişi gemi ve top maketiyle mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü.
Anadolu Gençlik Derneği  Kocaeli Şubesi'nin gerçekleştirdiği, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin 561’inci yıldönümü etkinliği kapsamındaki yürüyüş, Merkez Bankası önünde başladı. 31 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de İsmetpaşa Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan Fetih Şöleni'nin de duyurulması amacıyla yapılan yürüyüşte sembolik olarak maket gemi ve savaş topları da taşındı.
Mehteran ekibinin de eşlik ettiği yürüyüş boyunca mehter marşları çalındı. Yürüyüş Sabri Yalım Parkı'nda sona ererken AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy burada bir konuşma yaptı. Fetih Yürüyüşü’nün ardından asıl şölenin 31 Mayıs’ta gerçekleşeceği belirten Gürsoy, “Çağ açıp çağ kapatan, genç yaşında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’i ve göstermiş olduğu gayreti gençlerimizin anlamasını ve ruh dünyalarında yaşamaları için bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz" dedi.

SY(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)