MANİSA'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasıyla ilgili iki gün önce İzmit'te yapılan protesto yürüyüşünde çıkan olaylar sırasında Çevik Kuvvet polisinin şiddetine uğradıklarını belirten gazeteciler, Sabri Yalım Parkı'nda basın açıklaması yaparak, 'Şiddete Son' yazılı pankart açtı.
Türkiye'nin birçok ilinde Soma'daki ölümler protesto edilirken, İzmit'te de iki gün önce yaşanan protesto sırasında göstericilerle polis arasında arbede çıktı. Polis göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahelede bulunduğu sırada çıkan arbede de gazeteciler de yaralandı. Çevik Kuvvet ekibinin sert müdahalesinde yaralandıkları belirtilen basın mensupları darp raporu aldı. Şiddetten yakınan gazeteciler ve onlara destek olan arkadaşları Sabri Yalım Parkı'nda 'Şiddete Son' yazılı pankart açıp, basın açıklaması yaptı.
Burada yapılan açıklamada; tek amaçlarının kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek olan gazetecilerin, şiddete hiçbir zaman boyun eğmeden en doğru ve gerçekçi bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecekleri belirtildi.

SY(MB/AK)(FOTOĞRAFLI)