İZMİT'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İsmet Paşa Staduyumu'nda coşku içersinde kutlandı. Pop şarkıcısı Mustafa Ceceli söylediği birbirinden güzel şarkılarla kutlamaya katılanları coşturdu. 
Kutlamalara Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, EDOK Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Tören öncesinde konuşma yapan ve Türkiye'nin bölgesinde bir yıldız gibi parladığını söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca konuşmasına şöyle devam etti:
"Türkiye sürekli gelişen bir ülke ve bulunduğu coğrafyada bir yıldız gibi parlıyor. Devletimiz sadece ekonomik değil, demokratik hayata geçişteki başarısı ile hepimizi mutlu etmektedir" diye konuştu. 
Halkoyunları gösterisinin ardından resmi geçit töreni yapıldı. Ardından sahneye çıkan Mustafa Ceceli, söylediği şarkılarla unutulmaz bir gün yaşattı.