Ergün AYAZ- Caner SÖNMEZ / İZMİT(Kocaeli), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde  meydana gelen maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kocaeli'de de buruk kutlandı. Bazı CHP'liler, Kocaeli Valiliği önünde yapılan törene madenci bareti takarak geldi. 
Kocaeli Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma törenine vali, belediye başkanı ve diğer il protokolü katılmadı. Atatürk Anıtı önünde yapılan törene CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar, siyasi parti başkanları ve sivil toplum örgüt başkanları ile yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
CHP'LİLER MADENCİ BARETİ TAKTI
Törene bazı CHP'liler, Soma'daki facia nedeniyle başlarına madenci bareti takarak geldi. Atatürk Anıtı önünde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan partililere yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Soma'da yaşanan maden faciasını sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Kader ve fıtrat' olarak nitlendirdi. Biz faciada birinci sıraya kaderin konulmasının rahatsızlığını yaşıyoruz. Bu açıklamanın ardından Sakarya'da maGanda kurşunuyla 20 yaşında bir genç kız hayatını kaybetti. Yakalanan sanık da 'Takdiri İlahi' dedi. Türkiye bu anlayışa doğru gidiyor. Bu anlayıştan biran önce kurtulmamız lazım."

EA(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)