Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na üye yaklaşık bin kişi Türk bayrağının indirilmesini protesto ederek sloganlar eşliğinde kent merkezinde yürüyüş yaptı.

Merkez Bankası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık bin kişi Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etti. Yürüyüş yolu boyunca "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Burada gurup adına Kocaeli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İbrahim Özcan açıklama yaptı. Bölücülerin her geçen gün faliyetlerinin yoğunluk kazandığını söyleyen Özcan konuşmasına söyle devam etti:

"Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha da çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bardağı taşıran son damla ise bir gurup teröristin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana giderek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Buradan herkese açıkça beyan ediyoruz. Türk bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk'ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk'ün şerefine uzanacak dilleri koparırız" diye konuştu.

Gurup daha sonra sessizce dağıldı.

EA(MB/SSA) (FOTOĞRAFLI)