Ergün AYAZ-Caner SÖNMEZ-Sinem YILDIZ/İZMİT(Kocaeli), ()- MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası nedeniyle İzmit'te iş bırakma eylemi yapan Sendikalara üye yaklaşık 5 bin kişi sloganlar eşliğinde yürüdü.
Merkez Bankası önünde bir araya gelen Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK), Türkiye Tabibler Birliği (TTB), Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar yürüyüş yolu boyunca 'Hükümet istifa', 'Susma sıra sana gelecek' diye sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Başlarında madencilerin taktığı baret ve yüzlerini siyah kömür karasına boyalı gençlerin de bulunduğu gurup Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) önünde protestolarını sürdürdü. Soma'da yaşamlarını yitiren maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra grup adına açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Gülüzar Ateş, şöyle dedi:
"Yüreğimiz yanıyor. Türkiye işçi sınıfı Soma'da yitirdiği arkadaşlarının anısı önünde ayağa kalkıyor. Sadece işçiler değil tüm Türkiye halkları, onların anısını yaşatmak, yakınlarına başsağlığı dilemek, Soma'nın acısını paylaşmak ve sorumlulardan hesap sormak adına bugün işyerlerinde, sokaklarda, meydanlarda bir araya geliyor.Bu kaza ve kader değil katliamdır. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz." 
Grup yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE SOMA İÇİN YÜRÜDÜ
Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 200 kişilik bir grup üniversitenin giriş kapısından itibaren Sosyal Tesislere kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Öğrenci grubu adına açıklama yapan Taylan Ergin, "Soma'da meydana gelen katliam kaza ile olmamıştır. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenler Soma'da yaşananların başlıca sorumlularıdır" diye konuştu. Gurup daha sonra üniversite içerisinde sessizce dağıldı.

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)