Ergün AYAZ- Caner SÖNMEZ/İZMİT(Kocaeli), ()- İZMİT'te Merkez Bankası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, 1 Mayıs'ı kutlamak için Cumhuriyet Parkı'na yürüdü. 
'İşçi kenti' olarak da anılan İzmit'te Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) önclüğünde düzenlenen 1 Mayıs kutlamasına Birleşik Metal- İş, Eğitim- Sen, Sağlık- Sen, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgüt yönetici ve temsilcileri katıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan,  İl Başkanı Yalçın Kuşkan, eski milletvekili Hikmet Erenkaya'nın da aralarında bulunduğu grup saat 13.00'te Merkez  Bankası önünde toplandı. Grup saat 13.20 sıralarında yürüyüşe geçti. Grupta bulunanlar sloganlar atarken, polis çevrede çok geniş güvenlik önlemleri aldı. İzmit'te kent içine giriş ve çıkışların kontrol altına alınırken, bazı girişler ve yollar trafiğe kapatıldı. 1 Mayıs etkinliklerinin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'nın bulunduğu İnönü Caddesi de araç trafiğine kapatıldı. 
İzmit'te daha önce Perşembepazarı Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs kutlaması, bu yıl Perşembe gününe rastlaması ve orada halk pazarının kurulması nedeniyle Cumhuriyet Parkı'na alındı.

MB,EA,CS(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)