Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZ/KÖRFEZ (Kocaeli), ()-  SAHİPLERİ arasındaki anlaşmazlık ve icralar nedeniyle 7 yıldır İzmit Körfezi'nde çürümeye terk edilen, fırtınalı havalarda da zaman zaman halat kopararak sürüklenip korkuya neden olan tankerdeki
kayıtlara göre içindeki 1500 ton LPG boşaltılmaya başlandı. Gaz boşaltımı tamamlandıktan sonra gemi, çekilerek götürülecek.
Tüpraş ile çevresindeki akaryakıt ve LPG firmalarının dolum ve depolama tesislerine de  birkaç mil mesafedeki Yarımca açıklarında demirli bulunan ve ilk geldiğinde 'Chernemores' olan adı 7 yıllık süre içinde eski sahipleri arasında art arda açılan davalar nedeniyle birçok kez değişen LPG yüklü gemi, herkesin uykusunu kaçırıyordu. Fırtınalı havalarda birkaç kez demir tarayarak sürüklenen gemiden, makine, kumanda ve elektronik sistemleri ile tank ve vanaları paslanıp çürüdüğü için de sürekli gaz kaçağı bulunuyordu.
Anlaşma sağlanan firma tarafından daha önce Tekirdağ açıklarına götürülerek içindeki gazın tahliye edilmesi kararlaştırılan gemi, sızıntılar ve geminin büyük bir bölümünün çürümüş olması nedeniyle götürülürken tehlike yaratacağından gazın olduğu yerde boşaltılması kararlaştırıldı. 
Bu sabah saat 08.00'den itibaren de gazın bir başka gemiye tahliyesi başlatıldı. Tahliye işlemini gerçekleştiren Argaz A.Ş. yetkililerinin yaptığı açıklamada, geminin içindeki gazın 1980 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli noktalarında dolum ve dağıtım ağı bulunan Argaz A.Ş.'nin teknik personeli tarafından tüm kolcu birliklerin refakati ve sahil güvenlik ekibi nezaretinde tüm güvenlik önlemleri alınarak yanına yanaştırılan bir başka tankere limbo yöntemiyle tahliye edildiği bildirildi.
Gemi tahliye sonrası herhangi bir tehlike arzetmeyecek şekilde Kocaeli Valiliği yetkililerine teslim edilecek. Valilik de gemiyi icra yoluyla satın alan firmaya teslim edecek buradan götürülmesini sağlayacak. 

MB,EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)