İZMİR’de, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Ata’ya Saygı Yürüyüşü düzenlendi. Onbinlerce İzmirli'nin 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' sloganı attığı yürüyüşe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, konuşmasında son günlerdeki kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmaları tartışmalarına göndermede bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Ata’ya Saygı Yürüyüşü için, Alsancak İskelesi önünde toplanan kalabalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla yürüyüşe başladı. CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksürger’in yanı sıra ilçe belediye başkanı ile CHP İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı yürüyüşte, kalabalık sık sık 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' sloganı attı.
Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen onbinlerce İzmirli, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu.
Yoğun sevgi gösterileri altında kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Köylüsü, kentlisi, esnafı, üreticisi, sanatçısı, eskeri, memuru, emekçisi, emeklisi, öğretmeni ve kızlı- erkekli öğrencisiyle, kahraman bir asker, yiğit bir halk önderi, örnek bir devrimci ve büyük bir devlet adamını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 75’inci yılında saygıyla, sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz. Aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerle büyüyen bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmalıyız. Bu büyük mirası, titizlikle korumak ve geliştirmek ve tıpkı onun yaptığı gibi, gelecek kuşaklara onurla teslim etmek görevimizdir. Bize yakışan, onun gösterdiği bu aydınlık yolda, umutsuzluğa, yılgınlığa ve teslimiyete düşmeden kararlılıkla yürümektir. Sevgili Atam, burada bir kez daha söz veriyoruz, Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin korumaya devam edeceğiz. İzmir olarak, aydınlık ve çağdaşlık yolundaki bu yürüyüşün 'simge kenti' olma gururunu hep yaşayacağız" dedi.
Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından topulluk hep bir ağızdan 'Andımız'ı okuyup, dağıldı.