İZMİRLİ modacı Ertan Kayıtken, organizasyonunu Öner Evez'in üstlendiği defileyle 18 Mart Salı gecesi İzmir Hilton Otel'de 'Nefes' adını verdiği koleksiyonunu tanıtacak. Defilenin geliri, prematüre bebeklere nefes aldıran ventilatör cihazına gidecek.
Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle tanınan modacı Ertan Kayıtken, adını projeden alan 'Nefes' adlı koleksiyonuyla, Behçet Uz Çocuk Hastanesi vakfı ile çocuklar için bir araya gelmeye hazırlanıyor. 18 Mart Salı gecesi İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleşecek defileyle sanat, cemiyet ve iş dünyasının ünlü simalarının karşısında görücüye çıkacak ve geceden elde edilecek gelir ile Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk Servisi'ne neonatal ventilatör (solunum cihazı) alınacak.
ÜNLÜ MANKENLER PODYUMA ÇIKACAK
Birbirinden özel koleksiyonların görücüye çıkacağı ve koreograf Öner Evez’in koreografisinde gerçekleşecek olan defilede ünlü mankenler Tülin Şahin, Ebru Öztürk, Merve Büyüksaraç, Nur Gümüşdoğrayan ve toplamda 25 model podyuma çıkacak.
Basın toplantısıyla pprojeyi tanıtan Ertan Kayıtken, "Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakıf Başkanı Ülkü Karlı ile yaptığım görüşmede; prematüre doğan bebeklerin büyük bir kısmında akciğer sorunu yaşadıklarını ve çok acil hayat kurtaran bir cihaza ihtiyaçları olduklarını öğrendiğim. Nefes projesi bu ihtiyaç tan ortaya çıktı. Uzun yıllardır sürdürdüğüm sosyal projeler kapsamındaki defilelerim bu sene nefes alma zorluğu çeken prematüre bebeklerimiz için yapılacak. Amaç moda dünyasının bu fantazi ışığının sadece kişisel zevk ve egoları tatmin etmeyip, sosyal anlamda duyarlı moda severlerle birlikte nefese ihtiyacı olan küçük bebeklere hayat vermek" dedi.
Metis Mücevherat sahibi Cansın Çiloğlu, kendi doğumu sırasında da ventilatör cihazının kullanıldığını belirterek, bu defilenin ve cihazın kendisi için ayrı bir önem ve anlam arzettiğini ifade etti ve Kayıtken’in teklifi üzerine canı gönülden projede yer aldığını söyledi.
Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakıf Başkanı Ülkü Karlı da "Vakfımıza geçtiğimiz yıllarda da onkoloji bölümüne çok değerli bir cihaz kazandıran Erkan Kayıtken bu yıl da, hazırlamakta olduğu, her zaman İzmir'de çok ses getiren defilesini, hastanemiz ve vakfımız yararına yapacağını duymak, bizi çok sevindirdi. Şu an hastanemizin çok acil ihtiyacı olan, hayati öneme sahip prematüre yeni doğan ventilatör cihazını hastanemize kazandırmak için bizlere destek olan Erkan Kayıtken ve tüm destekçilere sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
'Nefes' projesi defilesine Metis Mücevherat Cansın Çiloğlu, öner Evez Fashions Event Management ve ekibi, Monjardin Ali Deniz, Alpay Tekstil Serkan Alpay, Diva Müzik Ses - Işık Ferit Mermerci, Ayakkabı Tasarım Gökhan Talay, Saç Tasarım Şener Sangül, Make- Up Tuğberk Yılmaz ve Hilton İzmir Oteli destek verdi.