İZMİR Kordonboyu Gündoğdu Meydanı’nda toplanan 5 bin 394 kişi 'En kalabalık horon folkloru' rekoru kırdı. Noter tarafından tespit edilen rakamlarla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuruda bulunulacak.
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen '31 Ekim Dünya Karadeniz Günü' etkinlikleri çerçevesinde Konak Belediyesi ile birlikte düzenlenen kutlama programı İzmir’i iki saat boyunca coşturdu. Kordonboyu Gündoğdu Meydanı’nda 'Haydi Egeli, İzmirli, Karadenizli; horona katıl, rekorda adın olsun' çağrısıyla toplanan çoğu Karadenizli İzmirliler 'En kalabalık horon folkloru' rekoru için ter döktü.
Kemençe ve tulum eşliğinde horon tepen İzmirliler, Gündoğdu Meydanı’ndan taştı çim alanda da oynadı. Sürekli sayım yapıldığı için horon yaklaşık 2 saat sürdü. Önceki rekorun 2600 olduğu belirtilirken, günün sonunda İzmir’de 5 bin 394 kişinin horonda yer aldığı açıklandı. Noter tespitiyle Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuruda bulunacak.
Horona katılan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Dünya Karadeniz günü sadece Karadeniz’de yaşayan, Karadenizli olan insanların biraya geldiği gün değil. Karadeniz’in güzelliklerini ve insanını dünyaya duyuran çevre duyarlılığını yaygınlaştıran sürecin adıdır" dedi. Horonun, sadece halk oyunu, bir araya gelip el ele tutuşup bir takım hareketler yapması olmadığını belirten Başkan Tartan, şunları söyledi:
"Horon Karadeniz’dir, birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Horon Karadeniz insanının ülkesine, toprağına ve ülkesine bağlılığının sembolüdür. Bugünkü horon sadece Guiness rekorlar kitabına girmeyecek, barışa, sevgiye, kucaklaşmaya ihtiyaç olduğumuz dönemde dünyaya barış şarkısını söyletmemizin başlangıcıdır” dedi.
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Özyarlar ise horon için Gündoğdu Meydanı’na gelen İzmirlilere ve desteklerinden dolayın Başkan Tartan’a teşekkür etti.