Eray ARPAŞİN/İZMİR, () - SUNEXPRESS Genel Müdürü Paul Schwaiger, Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Ziyarette İTO Başkanı Demirtaş, işçilerin değil, iş bağlantılarının yoğun olduğu yerlere hat açarak, İzmir'i gerçekten uçurmaları talebinde bulundu. SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger de, İzmir'e 2 yeni uçak ilave ederek, Avrupa ve Asya'da yeni hatlar açacakları müjdesini verdi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada Sun Express'in İzmir'e uçuşlarının başlamasında İTO'nun katkısı olduğunu söyledi. Demirtaş, “Sun Express biz İzmir Hava Yollarını kurma aşamasında iken İzmir'e uçuşlara başladı ve halen de devam ediyor. Bundan sonra daha çok yere sefer koymanız ve İzmir'i gerçekten uçurmanızı istiyoruz" dedi. İşçilerin yoğun olduğu değil, iş bağlantıların yoğun olduğu yerlere sefer koyulması talebini ileten Demirtaş, “Sun Express'in, Luftansa ve THY ile birlikte yeni uçuş noktarıları oluşturması hedefi var. Bu çervede biz de sizden, iş bağlantıları olan yerlere uçak seferleri açılmasını istiyoruz. İşçilerin yoğun olduğu yerlere uçulsun ama ticari bağlantıların olacağı iş olan yerlere de uçulsun istiyoruz. Balkanlar, Kuzey ve Doğu Avrupa ile Akdeniz'in batısına uçulmuyor. Paris, Milano, Tel Aviv, Bakü Moskova ve Bükreş gibi potansiyel yerlere uçuş olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

UÇAK VE HAT MÜJDESİ

SunExpress'in yurt içinde büyük olmasına rağmen yurtdışında büyük rol oynayamadığına değinen Schwaiger, “Aslında çok fazla yere uçuyoruz. Sunexpress'in durumu yurtiçinde en büyük olmasına rağmen, yurtdışında büyük rol oynayamadığımız için komik. Çünkü Türkiye'nin en büyük iki hava alanı olan İstanbul ve Ankara'yı kullanamıyoruz. Türk Hava Yolları ve Lufthansa ile birlikte yurtdışı uzun menzilli uçuşlarda projelerimiz var. Lufthansa'nın bu projeleri tam detaylı olarak netleşmiş değil. Netleştiğinde THY ile paylaşılacak. Görüşmeler, iyi yönde olumlu şekilde devam ediyor. Yeni iş imkanları açmak üzere, Lufthansa'nın SunExpress üzerinden yürütmek istediği projeler de var, ama karara bağlanmış bir durum yok. Bu görüşmeler iyi yönde gidiyor. Bu nedenle bu toplantıya bile geç kaldık" diye konuştu.

“LİSTEYE ALACAĞIZ"

2014 yılında yeni hatlar açtıklarını ve 2015'te de yeni uçuş hedeflerinin olduğunu kaydeden Schwaiger, “İzmir'den dış hatlarda Paris, Nantes, Lyon, Kopenhag, Helsinki, İç hatlarda da Konya uçuşları açıldı. 2015 yılı hedefi de Brüksel, Londra, Marseille, Touloues, Milan, Bakü ve Moskova. Ekrem Bey'in talebi olan Tel Aviv henüz düşünülmüyor ama bunları listeye yazabiliriz" dedi. Schwaiger şu anda 9 olan İzmir'e uçan uçak sayısını 11'e çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Schwaiger, filo hakkında şunları kaydetti:

“Şu anda 25 tane Antalya, 14 tane Almanya'da bulunuyor. Anadolujet ve diğerleri ile birlikte toplamda 77 uçağımız var. Bu sene Boeing'ten 50 tane uçak sipariş edildi. Bunlardan iki tanesi İzmir'e gelecek. Yeni uçak geldiği sürece leasing yapılan bazı uçaklar iade edilecek."

HEPİNİZ İÇİN AVANTAJ

İzmir'in iyi bir potansiyeli olduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, “İzmirli acentelerin, iş adamlarının paydaşlarının desteği ile hedeflerimizi daha ileri taşıyabiliriz. İstanbul aktarmalı uçuşlar ile kongre turizmi gelişmez. Potansiyelin büyük olduğunu düşünüyoruz. Nasıl büyütürüz diye haritaları açıp beyin fırtınası yürütüyoruz. 11 değil belki daha çok uçakla daha hızlı büyürüz. Tüm gücümüz ile çalışacağız. İş adamları ile dirsek temasında olmamız tüm taraflar için iyi olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI