İZMİR'de, Gezi Parkı eylemleri sonrasında düzenlenen operasyonların ardından açılan ikinci davada tutuklu yargılanan 5 sanık tahliye edildi. Böylece İzmir'de açılan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davalarda tutuklu sanık kalmadı.
İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek' iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar Faruk Erdoğan, Hicri Selviler, Miraç Vayiç, Mehmet Barışcan Yalçın ve Ulaş Arslan katıldı. Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da izledi.
Tutuklu sanıklar ve avukatları suçlamaları reddedip, Gezi Parkı eylemlerinin demokratik tepkilerin gösterildiği meşru eylemler olduğunu savunarak, tahliye talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısı da verdiği mütalaada, dosyada tüm delillerin toplandığını belirterek sanıkların adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmelerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların 5'inin de tahliyesine karar verip, yurt dışına çıkış yasağı koydu.
Kararın ardından sanık yakınları, 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Halk için adalet' ve 'Taksim direnişimiz sürecek' sloganları atarak sevinç gösterisinde bulundu. Grup, adliyeden marşlar söyleyerek çıktı.
TUTUKLU KALMADI
Gezi Parkı odaklı eylemler sonrası İzmir'de açılan davalarda 50 kişi tutuklanmıştı. Ayrı ayrı görülen davalardaki tüm tutuklu sanıklar son kararla birlikte tahliye edilmiş oldu.

BK (AÖ/CK)