GÖZALTILAR TAMAMLANDI
İzmir'de yasa dışı dinlemelere yönelik olarak düzenlenen operasyonda, üçüncü sınıf emniyet müdürü Memduh Tosun'un da teslim olmasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 35 polisin tamamının gözaltında olduğu açıklandı.
Teslim olmadan önce Bozyaka Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına açıklama yapan Hasan Ali Okan, kendisinin operasyonun kilit ismi olarak lanse edilmesine tepki gösterdi. Okan şunları söyledi:
"Çalıştığımız dönem boyunca kilitleri açan çilingir olmaya çalıştık. İnsanca açmaya çalıştık. Çeşitli partiler, koaliasyonlar dönemi geçti. Buralarda bir sıkıntı yaşamadık. Diğer arkadaşlar soruşturmaya uğramıştı. Ben hiç çağrılmadım, soruşturma geçirmedim, gözaltı beklemiyordum. İsmim Hasan Ali Okan, müslüman Türküm, Karşıyakalıyım, 1980 yılında polis kolejiyle başlayan devlete hizmet yıllarında 34 yıldır, bu devletin hizmetindeyiz. Birçok parti iktidarı ve koalisyonlar gördüm. Hepsi gelip geçti. Devlet millet yaşıyor. Biz elbisemizi giydikten sonra devletin milletin hizmetkarı olduk, partilerin değil. Kimsenin önüne yatmayız, takla da atmayız. Ne makam ne para uğruna. 17 Aralık operasyonları başladı, dünün kahramanları hain oldu. Hainleri kahramanları oldu. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Biraz sonra gözaltına alınacak olmaktan gurur duyuyorum. Gerek daha önceki operasyonlarda gerekse bu operasyonlarda gözaltına alınan arkadaşlarıma ve ailelerine sabır ve dua diliyorum. Hiçbir yanlış yapmadılar. Hepsi hukuki ve kanunidir. Yapılan bir algı operasyonunuydu. 2010 yılında paralel devlet PKK/KCK idi. Bunu tüm hükümet üyeleri dile getiriyordu. Bugün hedef değiştirilmesi neye hizmettir bugünlerde görülmektedir."  Hasan Ali Okan, daha sonra emniyet müdürlüğüne girip meslektaşlarına teslim oldu.
AVUKATIN İDDİASINA EMNİYET MÜRDÜRÜ'NDEN YALANLAMA
Bu arada gözaltındaki polislerin avukatlarından Ali Aksoy, gözaltı listesinde mevcut İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in isminin de yer aldığını, atında da Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın isminin bulunduğunu ileri sürdü. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise "Türkiye'de gözaltı listelerine, kimin yakalanacağına, kimin serbest kalacağına savcılar karar verir. Benim böyle bir imzamın olması anlamsız. Bir de sanırım kendileri, zamanında gözaltı listelerini böyle hazırladıkları için, bu yöntemi kullandıkları için, bizim de yaptığımızı sanıyorlar. Ama bizim böyle bir müdahalemiz kesinlikle olmaz" dedi. Uzunkaya ayrıca, İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in adının ise, müfettişler tarafından hazırlanan raporda, soruşturmaya gerek olmayanlar listesinde bulunduğunu dile getirdi. 
Bu arada Ak Parti'den istifa eden İzmir Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan da emniyet önüne gelerek gözaltındaki polislerin yakınlarıyla görüştü.

Taylan YILDIRIM- Tufan HAMARAT/İZMİR, ()-

FOTOĞRAFLI