Taylan YILDIRIM/İZMİR () - İZMİR'de Berkin Elvan için dün sendikaların Konak’taki basın açıklamasına katılanlara polis müdahalesi sırasında biyolog Semiha Usluduran ile emekli öğretmen Nihat Sefer, TOMA’dan sıkılan suyun şiddetiyle yere yuvarlandı. Usluduran ile Sefer’in yere düştükleri sırada kırılan kolları alçıya alındı ve hastanede tedavileri sürüyor.
Konak Meydanı'nda işçi ve memur sendikalarının yanı sıra vatandaşların da katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP milletvekillerinin de destek verdiği basın açıklamasının ardından, katılımcıların Saat Kulesi önünde oturma eylemi yapmak istemesi üzerine polis müdahalesi geldi.
TOMA SUYU KOLLARINI KIRDI
Polisin, biber gazı atıp TOMA'lardan tazyikli su sıkması sonrasında bir çok kişi yere düştü, çeşitli yerlerinden yaralandı. Ancak hastaneye kaldırılan emekli öğretmen Nihat Sefer’in sağ kolunda, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde biyolog olan Semiha Usluduran’ın ise, sol kolunun omuz ile dirsek bölgesinde parçalı kırık olduğu belirlendi. Büyük acı yaşayan Usluduran ile Sefer ameliyat edildi, kolları alçıya alındı.
O POLİSLERLE KONUŞMAK İSTİYORUM
Hastanedeki tedavileri devam eden yaralılardan Nihat Sefer, “Biz kendimiz için değil ülkemizin geleceği için oradaydık. Ne bir uyarı ne bir ikaz. Hemen ve direkt olarak TOMA’lardan su sıktılar. Yani bu cana kasıt nedir anlamadım. Üstelik yıllarca süren sendika yöneticiliğimiz zamanında da bizleri tanıdıkları halde bunu yaptılar. Benim aklıma kasıttan başka bir ihtimal kalmıyor. Yoksa hiç neden yokken neden müdahale edilsin?” dedi.
Kolu iki yerinden kırılan Semiha Usluduran ise, iyileştikten sonra o TOMA’dan su sıkan polisi görmek istediğini söyledi. Usluduran, “O polise 'değer miydi?' diye soracağım. Bir kadın olarak beni yere düşürmesine, ardından da sürüklenmemi sağlayacak şekilde yine bana direkt su sıkmasına değer miydi diye soracağım" dedi.
Polisin o an saldırıya geçmesi için ortada hiç bir taşkınlık olmadığını belirten Usluduran, "Gidip tepkimizi gösterdik ve dağılacaktık ama olmadı. Buna izin vermediler. Bu ülkenin geleceği karardığı zaman hepimiz gideceğiz. O polislerin de çocukları gidecek onları da kötü günler bekleyecek. Mücadelemiz onların da çocukları için” dedi.
Bu arada Semiha Usluduran ve Nihat Sefer, hastanede tedavilerinin tamamlanıp taburcu olmalarının ardından savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

TY(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)