İZMİR'de siyasi partiler seçim sonuçlarına odaklandı. CHP kısa mesaj sistemiyle, Ak Parti ise telefonla sandık başından sonuç alacak. Ak Parti, sandıklar açıldıktan bir saat sonra sonuçları açıklama iddiasında.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, partinin İzmir İl Başkanlığı'nda seçim izlenimleri paylaştı. Genel Merkez'in kurduğu seçim takip sistemi test edildi. Bu sisteme göre her sandık görevlisi tutanak imzalandıktan sonra sonucunu kısa mesajla sisteme gönderecek. Sistem de otomatik olarak gelen her bilgiyi güncelleyerek sonuçları bildirecek. Sandık sonuçları, ilçe ve il başkanlığından izlenecek.
CHP İzmir'de il yönetim kurulu üyeleri ve milletvekillerini ilçelerde okul çevreleri ve sandık başlarında nabız yokladı. İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Musa Çam; Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Menderes; Mehmet Ali Susam; Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Kemalpaşa; Erdal Aksünger; Menemen, Dikili, Aliağa, Foça, Bergama, Kınık; Hülya Güven; Balçova, Urla, Seferihisar, Karaburun, Çeşme, Güzelbahçe, Narlıdere; Mustafa Moroğlu; Torbalı, Selçuk, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Bayındır'da görev yaptı.
AK PARTİDE GERİ SAYIM TABELASI
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na 20 gün önce konan dijital geri sayım tabelası seçimin sonuçlanmasına 59 dakika kala görüntülendi. AK Parti, kendi içinde kurduğu sistemle sandıkların açılmasından bir saat sonra seçim sonucunu açıklama iddiasında. Bunun için her 30 sandığa bir kişi görevlendiren partide seçim sonuçları telefonla bildirilecek, 285 kişi sonuçları sisteme girecek, ilçe ve il başkanlıklarından toplu sonuç görülecek. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sandıkların açılmasına bir saat kala call center ekibiyle toplantı yaptı.

FOTOĞRAF