İZMİR Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Halk Evleri üyesi bir grup, Konak Saat Kulesi önünde ayrı ayrı yaptıkları eylemde kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi.
Ellerinde, “Hükümet istifa”, “Kadınlar ölüyor AKP çalıyor”, “Kadınlar için adalet istiyoruz”, “Yaşamak için rüşvet mi gerek ?” ve “AKP sussun, kadınlar kurtulsun” yazılı pankartlar ile cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarını taşıyan yaklaşık 150 kişiden oluşan iki ayrı grup, Yeni Karamürsel önünden, Konak Saat Kulesi önüne kadar, sloganlar atarak yürüdü.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plotformu, kadınların yaşam hakkının çalındığını, 2013 yılında öldürülen 237 kadın ve halkı soyanlardan hesap sormak için toplandıklarını söyledi. Türkiye’deki kadın cinayeti gerçeklerini açıklamak için toplandıklarını belirten Platformun temsilcisi, “AKP hükümetiin yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet pisliği büyüdükçe büyüyor. AKP’nin polisleri, bakanların rüşvet yediği kişileri korumakla meşgulken, kadın kardeşlerimiz korunmadıkları için öldürülüyor. Rüşvet karşılığında zenginleri koruyan hükümet, tek bir kadını dahi koruyamıyor. 2013 yılında 237 kadın kardeşimiz öldürüldü. 2012 yılında ise 210 kadın öldürüldü. İki yıl arasında en temel fark sadece rakamlardaki artış olmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'Boşanmaları önleyeceğim' diyerek kadını aile içinde hapsedecek politikalara imza attıkça, kadınlar daha çok aile içinde öldürüldü. Kadınların büyük kısmı boşanmak veya ayrılmak istediği için öldürüldü. 2013 yılında en fazla kadın cinayetleri, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya ve Gaziantep’te oldu. Öldürülen 237 kadın kardeşimizin, 25’i koruma talep etmişken 18’i koruma alabildi” dedi.
Halk Evleri üyesi kadınlar da, bir genç kızın gözlerini ve ellerini siyah bantla bağlayıp, cinayetleri protesto etti.