Musatafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR"de Saadet Partisi (SP) ile Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını basın açıklamasıyla protesto etti.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik derneği üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grup, SP İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı. Topluluk adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, şöyle dedi:
"Müslümanlar'ın dinmeyen acısı, kanayan yarası Filistin için, Gazze için buradayız. Çok acı ki yine katliamları yine cinayetleri lanetlemek için bir araya geldik. Katliamlara her gün bir yenisi ekleniyor. Siyonist İsrail yine kudurdu. Her fırsatta ümmetin suskunluğundan faydalanarak Gazze'ye saldırmaya devam ediyor. Mübarek Ramazan ayında Gazze'ye ölüm yağıyor."
Müslüman ülkelerin birçoğunun Siyonist İsrail'in Gazze'de havadan ve karadan terör estirmesini sessiz ve aciz bir şekilde izlediğini dile getiren Sakartepe, şöyle konuştu:
"Kanayan bu yaraya 1.5 milyarlık İslam aleminin duyarsız kalması düşünülemez. Bu anlamda başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman ülkelere büyük görevler düşmektedir. Zulme ve zalime karşı duruşumuzu ancak birlik olarak netleştirebilir, ancak İslam Birliği ile bunları durduran bir güç oluşturabiliriz. Bu bizim için hem vicdani hem insani hem de tarihi bir sorumluluktur."
Ellerinde Filistin bayrakları da taşıyan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI