Tufan HAMARAT / İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi Alsancak Semti'ndeki limana demirleyen İtalya Bayraklı Costa Magica adlı kruvaziyer gemiden indikten sonra geri dönmeyen Fas kökenli Belçika pasaportlu biri çocuk üç turistin otobüsle Hatay'a gittikleri, oradan da Suriye'ye geçtikleri ortaya çıktı. 
İzmir Alsancak Limanı'na geçen 20 Haziran saat 08.30 sıralarında demirleyen Costa Crociere firmasına bağlı İtalya bayraklı 'Costa Magica' adlı kruvaziyer gemiden inen turistlerden bazıları pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından kültür turlarına katıldı. Turistlerden Oussama Saidi (31), Lura Passoni (29) ve Ilyess Passoni (4) de 35 T 6629 plakalı taksiyle limandan ayrıldı. saat 14.30'da dönüşe hazırlanan gemi limandan ayrılmadan önce yapılan sayımda üç turistin dönmediği belirlendi. Durum liman yetkilileriyle polise bildirildi. Gemi limandan ayrılırken, Fas kökenli ve Arap oldukları öğrenilen üç turistin güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan polis, turistleri taksisine alan şoförün ifadesine başvurdu.
OTOBÜSLE HATAY'A GİTMİŞLER
Şoförün, turistleri İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bıraktığını söylemesi üzerine çalışmasını bu yönde sürdüren polis, buradan da bir yolcu otobüsüne binip kentten ayrılarak Hatay'a gittiklerini tespit etti. Bunun üzerine polis, Hatay'daki emniyet birimleriyle bağlantı kurdu ve durumu aktardı. Hatay'da izlerine ulaşılan turistlerin, bir süre sonra yine ortadan kayboldukları ortaya çıktı. Yanlarına, ağırlık yapabilecek eşyaları almayıp, yalnızca giysilerini ve paralarını alarak gemiden ayrılan üç turistin, Hatay'dan da ayrılarak Suriye'ye geçtikleri belirtildi.

FOTOĞRAFLI