Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - MİLLİ Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapan tasarıya tepki gösteren eğitimciler bir günlük iş bıraktı.
Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine İzmir’de katılım yüksek oldu. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 5 bin eğitimci buluştu. “Hükümet İstifa’, “Hırsız Var’, “Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk’ sloganları atan eğitimciler Konak Meydanı’na kadar yürüdü. Eyleme CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Buca CHP Belediye Başkan Adayı Levent Priştina, İşçi Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay Şen ve çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Bazı öğretmenlerin ellerinde ayakkabı kutuları taşıdığı dikkat çekti. Basın açıklamasın yapıldığı Konak Meydanı’nda öğretmenler oynayarak halay çekerek tepkilerini sürdürdü.
Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfü Değirmenci ve Eğitim-Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin’in katıldığı eylemde yapılan düzenleme ile öğretmenlerin iş güvencesinin yok edileceğini vurguladı. Yapılan ortak açıklamada, “Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan Talim Terbiye Kurulu’nun görev yetkileri budanmaktadır. Bakanlıkta iki başlık yarattığı gerekçesiyle kurulun işlevi karar vermekten görüş bildirmeye çevrilmektedir. MEB’de tek adamlık anlayışı yerleştirilmek isteniyor” denildi. Eylem olaysız sona erdi.

MO(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)